SZCHPH
SZCHPH
SZ CHPH 2026

Autor: Ivan Oravec

SZ CHPH 2026
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

TM
Tomáš Matys
13.03.2026, 10:46

Dobrý deň.

Chcel by som reagovať na počty " aktívnych" chovateľov v našom OZ ČADCA.

Už dlhšie sa u nás prejavuje fenomén spolupráce na spoločnom holubníku a to formou spolupráce v rodine, či susedstve.

Na to, že tento systém naozaj funguje poukazujú aj počty " dvojčlenných" pretekajúcich družstiev v našom OZ.

Len vlani bolo v top 10 bolo 7 takto spolupracujúcich dvojíc.

Aj mňa osobne občas zastúpi manželka nielen pri ošetrení holubov,ale aj v nasadzovacom stredisku....

Takže tí,čo nie sú podľa % úspešnosti vo výsledkoch nie sú iba sympatizanti nášho športu.....

Prajem úspešnú sezónu 2026 a nech sa darí chovateľom,aj holubom..

Tomáš Matys, predseda OZ CHPH Čadca.

Peter VAVREK
Peter VAVREK
13.03.2026, 10:21

Informacie som dostal ďakujem pekne ... keď chovateľov ubúda a OZ na SK majú problem fungovať tak ,aby plnili podmienky sútaženia MS a aj FCI podmienok je na zamyslenie ako ďalej chceme fungovať v našom športe do budúcna. Nenašiel sa zatiaľ nikto ,aby niečo predstavil nové nový system ... Rajóny regióny su vytvorene ,ale tu by som dal možnosť aj vytvoriť otvorene preteky pre každu OZ čo má zaujem sa zucastnit preteku na ST ,DT,SDT ...

Peter VAVREK
Peter VAVREK
13.03.2026, 08:24

Poprosím o informácie od SZ (sekretár ) alebo niekto iný kompetentný... ako dopadla rajonizácia OZ ktorá sa mala realizovať do konca roka 2025 ? Pri rajonizácii sa predpokladá spolupráca okrem DT a SDT aj na úrovni stredných tratí (kde to umožňujú podmienky aj na krátkych tratiach). Úvaha do budúcna a na ďalšie roky obdobie , ak vidíme ako členska zakladňa klesá a OZ maju existenčné problémy budú vôbec potrebné OZ ? pri rajonizácií ?

IZ
Ing. Zubaj Viktor
13.03.2026, 06:28

Veľmi pekne okomentované, naozaj pán Oravec zaslúži pochvalu za komentár. Možno sa zabudlo na skupinu tých , ktorí nie su sympatizanti, a sú iba dopísaní a možno o tom ani nevedia. A slúžia len , aby sa naplnili povinné počty chovateľov na udržanie OZ.

Je nás naozaj málo. Ale napriek tomu, aby sme sa spájali, nás závisť a nenávisť, možno aj ješitnosť vedie k tomu aby sme to ešte viac rozdeľovali.

Ďakujem za príspevok , som zvedavý či to z OZ vedených intrigánmi aspoň trochu pohne.

RT
Roman Takáč
12.03.2026, 19:43

Vcelku pravdivo povedané...

Milan Blahovský
Milan Blahovský
12.03.2026, 12:52

Dobrá úvaha a stojí za to sa zamyslieť nad budúcnosťou. Snáď tú svetlejšiu ukáže aj najbližší zjazd SZ a jeho závery...

Ivan Oravec
Ivan Oravec
12.03.2026, 12:22
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.